JF Travel Resevillkor

Anmälan och betalning

Anmälningsavgiften är 25 % (Formel 1 resor 40%) av resans belopp, och skall betalas senast 10 dagar efter anmälan. Slutlikviden skall betalas senast 30 dagar före avresan, såvida annan tidpunkt ej angivits på fakturan.

Anslutningar

  • Europaresor Vi har anslutningar från Dalby och Malmö.
  • Sverige Ring för besked.

Avbeställningsskydd

För att gardera sig mot dyra avbokningskostnader vid sjukdom kan man teckna av beställningsskydd. Det kostar 200:–/person och betalas tillsammans med anmälningsavgiften . Kostnaden för avbeställningsskyddet återbetalas ej vid avbeställning av resa. Med undantag för en expeditionskostnad på 200:– och avbeställningsskyddet är resenären skyddad mot avbeställningskostnad enligt allmänna villkor 3.2.

Avbokning av resa där flygbiljett ingår

I dom fall där vi säljer flygbiljetter, så bokas dessa som regel i lägsta bokningsklass vilket gör att biljetterna inte kan avbokas utan endast namnändras mot en liten kostnad. Vid avbokning är då flygbiljetten en bindande bokning och kostnaden för denna återbetalas inte.

Bilparkering

Kör ni bil kan ni kostnadsfritt parkera bilen vid vårt kontor i Dalby, det är en öppen parkering utan tillsyn. JF Travel frånsäger sig allt ansvar.

Del i dubbelrum

Bokar du del i dubbelrum försöker vi hitta någon lämplig rumskamrat Om det på din resa inte finns, får du erlägga ett enkelrumstillägg.

Inkvartering

Våra hotell är noga utvalda för att du skall få bästa möjliga standard till bästa möjliga pris. I resans pris ingår inkvartering i dubbelrum med bad/dusch och wc, vilket är grundstandard på våra resor. Enkelrum kan i begränsad omfattning erhållas mot tillägg.

Minimiantal

Vi reserverar oss för inställd resa vid färre än 30 bokade resenärer. Meddelande om resans inställelse lämnas senast 21 dagar före avresa.

Pass/visum

Glöm ej giltigt pass på utomnordiska resor. Ha passet tillgängligt i handbagaget eller bär det på dig. Icke svenska medborgare tar själva ansvar för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

Resebevis – bekräftelse

Några dagar efter det att du beställt resan får du en bekräftelse hem i brevlådan. Kontrollera noga att allt stämmer med den bokning du gjort. Bekräftelsen gäller som resebevis efter fullgjord slutbetalning och skall vid anmodan kunna visas upp för reseledaren tillsammans med kvitto på erlagt belopp.

Reseförsäkring

Kontrollera att din hemförsäkring har ett fullgott reseskydd innan du reser. Glöm inte att ta kontakt med försäkringskassan för att få intyget som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige.

Resegaranti

Vi har hos Kammarkollegiet ställt den garanti reselagen fastställt. Det innebär att våra resenärer har det skydd och de rättigheter bestämmelserna kräver.

Resevillkor

Vi följer de Allmänna resevillkor fastställda av Konsumentverket, å ena sidan, och Svenska rese- och turistindustrins Samarbetsorganisation

Våra bussar

De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt. Då resorna är direktresor rekommenderas att man har med sig en liten kudde och filt så är det lättare att sova. Alla bussar är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, läslampor och video. Kaffekokare finns givetvis ombord samt kylskåp med kalla drycker. Alla bussar är dessutom utrustade med aircondition och inte minst – en trevlig och säker chaufför!

Våra reseledare

På alla våra resor längre resor medföljer reseledare, som gör allt för att alla skall trivas. Förutom att de har goda kunskaper är de kända för sitt trevliga och hjälpsamma sätt.

INFO


Boka här

Här bokar du in dig på vald resa.

JFT Resevillkor

Här hittar du våra egna resevillkor, som i vissa fall kan skilja sig ifrån dom allmänna villkoren.

Allmänna resevillkor

Här hittar du dom allmänna resevillkoren som gäller för paketresor i Sverige.